Otomatik BES İptali

Otomatik katılımlı Bireysel Emeklilik Sistemi uygulaması 2017 yılı başından itibaren başladı. İlk etapta 1000 kişi üzeri çalışanı olan özel sektör kuruluşlarını kapsayan sistem aşamalı olarak tüm çalışanlara uygulanacak. Nisan 2017 itibariyle de kamu çalışanları kapsama alınmaya başlanacak.
Otomatik BES uygulamasının başlamasıyla birlikte sisteme dahil edilen çalışanların maaşlarından kesinti yapılmaya başlandı. Bu durumdan rahatsız olan ve Otomatik (Zorunlu) BES ‘ten çıkış yapmak isteyen katılımcı sayısı da oldukça fazla. Bu yazımızda Otomatik katılımlı BES iptal işlemi konusuna değineceğiz.
İptal işlemini iki ay içerisinde cayma hakkı kullanılarak veya bu süre geçirdiyseniz normal iptal prosedürüne göre gerçekleştirilebilir.
Cayma Hakkı
Cayma hakkı özetle, sisteme dahil edilen çalışanın iki ay içerisinde başvurarak sistemden ayrılmasıdır. Bu hakkını kullanan katılımcıya o ana kadar yapılan tüm kesintiler iade edilir.
Çalışanın maaşından yapılan kesintinin bireysel emeklilik şirketine intikalinden sonra kendisine posta, sms, faks, e-mail v.b. yolla bildirim yapılır. Bu bildirimden itibaren cayma hakkı süresi başlar. Cayma hakkını kullanarak Otomatik BES ‘ten ayrılmak isteyen çalışan, bildirim tarihinden itibaren 2 ay içerisinde başvurması gerekmektedir.
Bu hakkını kullanması için çalışanın nereye başvuracağı emeklilik şirketiyle iş yeri arasında imzalanan sözleşmede belirlenir. Fakat kurumların iş yükü v.b. sorunlarla uğraşmak istemeyeceği düşünülürse başvurunun emeklilik şirketine yapılacağı değerlendirilmektedir. Bu işlemlerin kim tarafından yapılacağı muhtemelen çalışana bildirilecektir. Şayet bu konuda bir tereddütünüz varsa çalıştığınız kurumdan başvurunun nereye yapılacağını öğrenebilirsiniz.
Otomatik BES ‘ten cayma hakkını kullanarak ayrılma talebi şirkete ulaştıktan sonra 10 iş günü içerisinde çalışandan yapılan tüm kesintiler ve varsa bunların getirileri başvuruda belirtilen hesaba yatırılır.
Zorunlu BES İptali İşlemleri
Cayma Hakkını kullanmak için tanınan 2 aylık süreyi aştıysanız Otomatik BES İptali için; Çalışan, bireysel emeklilik şirketine ayrılmak istediğini iletir (telefon, faks, e-mail, posta v.s. yoluyla). İptal talebini alan şirket 5 iş günü içerisinde çalışana ayrılma bilgi formu, ayrılma talep formunu ve hesap özetini gönderir.
Çalışan ayrılma talep formunu doldurup imzaladıktan sonra emeklilik şirketine faks veya posta yoluyla gönderir. Ayrılma talep formu şirkete ulaştıktan sonra çalışanın otomatik BES hesabında biriken para ve devlet katkısı hesabında varsa hak ettiği tutarlar 20 iş günü içerisinde çalışanın hesabına yatırılır.
Bes iptal
Otomatik besten çıkış yapmak istiyorum.
oto Bes iptali nasıl yapılıyor?
Benim paramı zorla alıyor bir de geri almak için uğraşıyoruz
Aynen kardeş gaspçı bunlar
Zorunlu bireysel emekliliği iptal ettirmek istiyorum, ne yapmalıyım?
Otomatik besten nasıl ayrılacagız ve hangi şirkete dilekçe vereceğiz? Yani hangi kurumla otomatık bes yaptıgımızı nerden öğreneceğiz?
Adem Bey;
Otomatik BES ‘e dahil olduğunuzda iş yerinizin anlaştığı sigorta şirketi size bildirim yapacaktır. (posta,sms,e-mail v.b. yollarla)
Tabiki iş yerinize başvurarak da öğrenebilirsiniz şirketi. Fakat ayrılma işlemlerine başlayabilmeniz için size bildirim yapılması gerekmektedir.
Besde uc yildan az katilim saglarsak paramizda kesinti olurmu
Mevcut düzenlemede normal BES ‘te ertelenmiş giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi var, fakat otomatik BES’te yalnızca getiriler üzerinden stopaj kesintisi yapılmaktadır. Ana paranız aynen iade edilmektedir.
Ayrılmak istiyorum
Ayrılıkmak istiyorum
Ayrilmak istiyorum ne yapmaliyim
BES şirketinize başvurmanız gerekmektedir.
Merhabalar. Telefon üzerinden iptal ettim. Bu işlem gerçekleştiğini nerede göre bilirim? Saygılarımla
Size bildirim yapılmadıysa BES şirketinizi arayarak veya online erişiminiz varsa hesabınızı kontrol ederek öğrenebilirsiniz.
Bes iptalini nasıl yapabilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Bireysel Emeklilik Sözleşmenizin bulunduğu şirkete yukarıda belirtilen yöntemlerden biriyle (telefon, faks, e-posta veya posta) başvurarak iptal işlemini gerçekleştireblirsiniz.
Bireysel emeklilik iptal etmek istiyorum
Merhabalar
Bes iptalimi 12 gün önce yapmama rağmen iadem ve herhangi bir geribildirm yapılmadı. Bunun için ne yapmam gerekiyor?
Turan Bey;
10 iş günü içerisinde kesilen tutarların size iade edilmesi gerekmektedir. Lütfen iş günü olarak hesaplamayı unutmayınız.
Merhaba
11 işgünü oldu ama ödeme olmadı. Ne yapmam gerekiyo
Teşekkürler
Şirkete tekrar ulaşarak başvurunuzun akıbeti hakkında bilgi alabilirsiniz.
10 iş gününü geçen ödeme için yasal faiz işletilecektir. 3095 sayılı Kanuni Faiz ve Temerrüt Faizine İlişkin Kanunun hükümleri çerçevesinde gecikilen günlerin faiziyle birlikte size ödenmesi gerekmektedir.
Çalıştığım şirket mi, yoksa bankam ile mi irtibata gececeğim
Teşekkürler
Admin ben on ayda 2000 tl yatırdım subat 2017 de ödeme yaptırdım ve çıkma kararı aldım elime geçen para 51 tl cevap verirsen sevinirim
Murat Bey,
Bireysel Emeklilik İptal işlemleri sırasında size ulaştırılmış olması gereken ayrılma bilgi formundaki kesintilere ilişkin bilgileri buradan veya iletişim kısmında yer alan mail adresimiz aracılığıyla paylaşabilirseniz daha sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz.
Şu an dile getirdiğiniz kesinti miktarı çok yüksek.
Bir hata olduğu kanaatindeyiz.
selam, 3 yıldan sonra çıkarsak kesinti olur mu? Karımız zararımız ne olur?
Hüseyin Bey,
Kesintilere ilişkin BES İptal Kesintileri konumuzu inceleyebilirsiniz.
Bes iptalini telefonla bir türlü yapamadım baska sekli yok mu?
Meliha Hanım,
En kestirme yol telefonla olmakla birlikte, yazılı olarak da talep edebilirsiniz.
Nasıl yapacağınıza dair Otomatik BES İptali Dilekçe Örnekleri konumuzu inceleyebilirsiniz.
BES ten çıkış için müracaat telefon numarasını bilen varmı
0850 222 97 00
444 0 333 değil mi?
İyi günler ben öğretmenim ve BES ten ayrılmak istiyorum. Nereye başvurmak gerekiyor?
Bireysel Emeklilik sözleşmenizin bulunduğu BES şirketine başvurmanız gerekmektedir.
Herkesi iyi akşamlar iptal ettirmeye çalışıyom. Mesaj atıyorum halk emeklilikte ürününüz yok diyor. Sanki ürün alıcaz resmen gasp ediyorlar. Asgari ücretle çalışanım devlet memuru değilim nasılsa baştakiler için bakanlar için sıkıntı değil. Biz asgari ücretle karın tokluğuna çalışanlarız, iptal etmek istiyorum 1 haftadır uğraşıyorum. Yeter artık iptal etsinler.
1 hafta önce telefondan iptal ettirmek için başvurdum. Online sistem ile taleplere baktığımda “Cayma bedeli ile ilgili işlem devam etmektedir” yazıyor. Bu işlemler ne kadar sürüyor? 1 hafta içinde iptal olması gerekmesi lazım değil mi? Bugün aradığımda ise otomatik katılımınız bulunmamaktadır diyor. Iptal oldu mu olmadı mı ?
0850 222 97 00 verdiğiniz numarayı arıyorum, bilgileri giriyorum, mesaj geleceğini söylüyor, yalnız hiç mesaj gelmiyor. Numaran güncel nasıl iptal edebilirim, bes i yardımcı olur musunuz?
Merhaba,
444 55 00 arayın. Önce şifreniz yoksa şifre belirlemenizi istiyor. Telefon üzerinden sadece tuşlama yaparak bir kaç dakika içinde iptal edebilirsiniz. Herhangi bir müşteri temsilcisi çıkmıyor direk bankalarda olduğu gibi telefon üstünden yönlendirilen tuşlara basmanız yeterli daha sonra mesaj geliyor cayma talebinizin işleme alındığını bildiren bu kadar.
Merhaba ben numarayı arıyorum tc numaranız kaydımızda bulunmamaktadır diyor
okan bey mesai saatleri içinde aradığınızda kurumsalı seçerseniz müşteri temsilciliğine bağlıyor oradan iptal edebilirsiniz aynı dert bir çok kişide oluyor
Ariyorum ama mesgul caliyor
Merhaba
Bireysel emekliliğe katılım ilk ay zorunlu mudur. Dilekçe verirsek katılım zorunluluğu ortadan kalkar mi? Teşekkürler.
Katılım zorunlu ve dilekçe vermeniz bunu engellemez. Sisteme dahil olup cayma hakkınızı kullanarak çıkabilirsiniz.
iade edilen kesintiyi bakiyeyi mesaj ile sorguladımda görüyorum fakat ziraat bankası şubesinden ilgili hesabı internet bankacılığına açtırmama rağmen hesabı halen göremiyorum. hesabın açıldığı şube bursada ben eskişehirde ikamet ediyorum oraya gidip işlem yaptırma şansım da yok. o parayı nasıl alacağım ben?
Bankanız ile görüşürseniz bir çözüm sunacaklardır. Bankacılıkla ilgili bir işlem o yüzden kesin bir şey söyleyemem.
iptal etmek istiyorum